Tennisles zomer 2017: kidstennis

Vanaf dinsdag 18 april beginnen de tennislessen voor onze ETC-jeugd. Kristof Costermans verwerkte alle inschrijvingen en stuurde inmiddels een mail naar alle spelers (ouders). Scroll naar beneden voor de indeling van het jeugdplan en de lesdata.

Voor wie?

Alle kinderen van geboortejaar 2012 tot en met geboortejaar 2001. Verdere uitleg lees je onderaan.

Wat?

10 lessen van 1 uur.

Start?

De lessen beginnen dinsdag 18 april, de eerste dinsdag na de paasvakantie.

Waar?

Alle lessen gaan door op de tennisterreinen van ETC, Moerkantsebaan 34 te Essen. Bij regenweer worden de lessen gegeven op de binnenterreinen van Tennisfun, Grensstraat 5, 2910 Essen. Bij twijfel kan je best eerst even langs de terreinen van ETC rijden óf bellen naar Kristof Costermans (0486/24.09.56).

Kostprijs?

€ 60,- lesgeld te betalen vóór 01/04/2017 op het volgende rekeningnummer:
BE42-7431-1424-0954 onder vermelding van jeugdplan 2017 EN naam jeugdlid.

Lidgeld?

Het ETC-lidgeld voldoe je op het rekeningnummer van de club. Je kunt geen lessen volgen bij ETC wanneer je geen jeugdlid bent. Inschrijving kan via Tennis Vlaanderen (klik hier om te worden doorgeleid naar het het menu Lidmaatschap). Hierbij alvast het overzicht van het ETC-lidmaatschap voor de jeugd:
  • Junioren A (15-16 en 17 jarigen) = € 80,-  inclusief TV bijdrage / verzekering
  • Junioren B (12-13 en 14 jarigen) = € 50,-  inclusief TV bijdrage / verzekering
  • Jeugd tot 12 jaar = € 35,-  inclusief TV bijdrage / verzekering
Als ETC-lid kun je het jeugdplan volgen en kun je alle dagen vrij tennissen tot 19 uur van april tot en met september. Zelfs nog langer afhankelijk van de weersomstandigheden. Bovendien ben je aangesloten bij Tennis Vlaanderen zodat je gratis bent verzekerd, ook in de winter omdat het lidmaatschap van Tennis Vlaanderen langer doorloopt. Als lid van ETC en daardoor ook van Tennis Vlaanderen kun je tornooien spelen in de kids- of tienertour of in de open jeugdreeksen afhankelijk van je niveau. Daarenboven kun je deelnemen aan allerlei jeugdactiviteiten die worden georganiseerd zoals ontmoetingen met andere clubs, jeugdavonden etc.

Inschrijven? 

Dit kon via het inschrijvingsformulier Inschrijvingsformulier JEUGDPLAN zomer 2017 voor 20 maart 2017.  

                        

Indeling jeugdplan

De indeling van het jeugdplan en de lesdata zijn inmiddels bekend. Hieronder vindt u het overzicht dat u eerder werd gemaild door Kristof Costermans met de indeling van de groepen en de lesdata. Voor vragen of opmerkingen mail je naar kristof.costermans@telenet.be

Excel fileIndeling groepen en lestijden jeugdplan 2017 (37KB)
Excel fileLesdata jeugdplan 2017 (12KB)

Uitleg lessen

We werken volgens het kidstennisconcept dat is uitgewerkt door de Tennis Vlaanderen (TV). Dit wil zeggen dat iedereen die deelneemt aan de lessen, deze lessen krijgt op zijn/haar niveau in groepjes van max. 4 kinderen. Het systeem werkt met kleuren. Hieronder vind je een overzicht van de kleuren met de mogelijke uren waarop de lessen zullen plaatsvinden.

Het is de bedoeling dat je bij inschrijving aanduidt wanneer je graag les wil volgen (rekeninghoudend met je leeftijd).

De lessen gaan vooral door op zaterdag. Wie les wil volgen maar verhinderd is op zaterdag op de aangegeven uren heeft de mogelijkheid om in de week tussen 16.00u en 18.00u te spelen. Op woensdag zijn er geen lessen. Het volgen van doordeweekse lessen kan alleen voor de jeugd die speelt in de kleuren oranje, geel, groen, en gevorderden (niet voor de kleuren wit, blauw en rood)! Gelieve aan te duiden welke uren je beschikbaar bent.

Kleur? Geboortejaar? Wanneer? Wat doen we?
Wit 2011 t/m 2013 Coördinatieoefeningen als aanloop naar tennis.
Blauw 2009 t/m 2011 We leren de forehand, backhand en volley. We spelen op een klein terrein met een zachte bal.
Rood 2007(beginners)2008 en 2009 Aangeleerde vaardigheden verfijnen. Op een iets groter terrein met aangepaste bal.
Oranje 2005, 2006 en 2007 Technieken afwerken + leren van opslag. Midi- terrein met softbal.
Groen 2003, 2004 en 2005 We spelen op een volledig terrein met een overgangsbal.
Geel 2003 en ouder (recreatieve tennissers) We spelen op een volledig terrein met een overgangs- en /of harde bal.
Wedstrijdtraining / gevorderden Indien je wedstrijden/tornooien speelt Training op enkelspel, dubbelspel, tactiek en techniek.
Wedstrijdlessen jeugd

Interclubtraining

Net als voorgaande jaren bieden de tennisleraren van Tennisfun - ook in het zomerseizoen - de mogelijkheid aan de gevorderde jeugdspelers/speelsters, om deel te nemen aan interclubtrainingen.

Tijdens deze lessen, die naast het jeugdplan worden gegeven, komen de onderdelen "training op enkelspel, dubbelspel, tactiek en techniek" aan bod.

Deze interclubtrainingen worden georganiseerd op zaterdag 13 uur en is specifiek bestemd voor alle jeugd interclubspelers.

Prijs voor deze interclubtrainingen bedraagt € 25,- voor 10 lessen (1 óf 2 leraren voor de groep).

Gelieve het bedrag bij deelname over te schrijven naar het rekeningnummer van de Essense T.C. Inter (BE60 7331 1424 0970) onder vermelding van: naam deelnemer en "Interclubtraining 2016".

De deelnemers/deelneemsters tot op heden zijn (publicatie volgt na inschrijving): 

 

   


ETC Essen