NIEUWS

Nieuwe uitbater

Sinds 2021 hebben we een nieuwe uitbater; Pascal Goosen. Veel spelers kennen Pascal waarschijnlijk als lid van ETC of als penningmeester. We wensen Pascal veel succes en kijken uit naar een plezierige samenwerking! Dat brengt ons ineens op het volgende onderwerp...

* publicatie 18.03.21 *

... GEZOCHT: nieuwe penningmeester

Het logische gevolg van Pascal zijn nieuwe job als uitbater van Sportpark Hemelrijk is dat de functie van penningmeester openstaat! Daarom doen we een warme oproep aan onze leden:

Ben jij de vrouw of man die een steentje wil bijdragen door de financiën van onze club te beheren? Die zich een paar uurtjes per week (vooral van maart tot en met september) kan vrijmaken? Die met cijfers overweg kan zonder per definitie een boekhouder te zijn? Die het leuk vindt om zelfstandig te werken en te functioneren binnen het team van bestuursleden? Dan ben jij degene die we zoeken!

Pascal en/of Gie informeert je graag wat de functie van penningmeester inhoudt. Wil je meer weten? Aarzel niet, stuur een mailtje naar penningmeester@etc-essen.com of naar voorzitter@etc-essen.com. Vooralsnog blijft Pascal - binnen het mogelijke - de honneurs waarnemen.

* publicatie 18.03.21 *.

Nieuwsbrieven

Met regelmaat worden nieuwsbrieven per e-mail verzonden naar alle leden. Ontvang je ze niet? Check dan je spam of controleer het e-mailadres dat in je spelersdashboard staat (log daarvoor in op je spelersdashboard bij Tennis Vlaanderen). Op diezelfde site kun je trouwens ook alle nieuwsbrieven nalezen, kopieer de volgende link in je browser: https://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2416

* publicatie 18.03.21 *

Zijn je gegevens veranderd?

Ben je verhuisd, is je telefoonnummer of e-mailadres gewijzigd? Vergeet dan niet je gegevens te veranderen op je spelersdashboard op de site van Tennis Vlaanderen. Geen idee hoe je dat moet doen? Geef ze dan door aan ons secretariaat.

* publicatie 17.03.21 *

Seniorenmiddag, heren-, dames- en jeugdavond (publicatie 12/06/20)


Vanaf maandag 15/06 is de eerste seniorenmiddag van dit seizoen.
Vanaf dinsdag 16/06 is de eerste herenavond (er zijn 4 terreinen gereserveerd).
Vanaf woensdag 17/06 is de eerste damesavond (niet in competitieverband zoals voorheen, indeling bij aankomst, 4 terreinen)
Vanaf vrijdag 19/06 is de eerste jeugdavond (rood en oranje om 18u, groen en maxi vanaf 19u).

Play Safe & Go (publicatie 11/06/20)

Naar aanleiding van de Nationale Veiligheidsraad begin juni hebben de minister van sport, Sport Vlaanderen en de klankbordgroep aanvullende richtlijnen en protocollen voor de sportsector opgesteld. Daarbij aansluitend hebben ze de sportfederaties de opdracht gegeven om de algemene richtlijnen op een zo goed mogelijke manier te vertalen naar sportspecifieke richtlijnen. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste protocollen en richtlijnen om de werking van uw tennis- of padelclub zo goed mogelijk te organiseren. Al deze protocollen en richtlijnen gaan op 8 juni in voege.

Indoor tennis en padel vanaf maandag 8 juni
Indoor sporten is opnieuw toegelaten vanaf maandag 8 juni, onder specifieke voorwaarden zoals een goede ventilatie.
Update Play Safe & Go recreatief tennis en padel

Op basis van de recente versoepelingen zijn ook de richtlijnen voor Play Safe & Go tennis en padel minder strikt geworden. In deze up to date Play Safe & Go richtlijnen worden de richtlijnen die nog steeds van kracht zijn gebundeld.

Heropening horeca vanaf maandag 8 juni
Sportkantines mogen vanaf vandaag, maandag 8 juni, open volgens de regels van de horeca. Alle richtlijnen worden in deze praktische gids voor je club gebundeld. Eén van de maatregelen kan tegemoetkomen aan de noden van een sportkantine, met name: "Er wordt verplicht zittend geconsumeerd. Consumeren aan de bar of rechtstaand is niet toegestaan. In zeer kleine ondernemingen uitgebaat door één persoon zonder personeel kunnen bestellingen aan de toog geplaatst worden door de referentieklant, steeds met respect voor de afstand van 1,5 meter met en tussen de klanten." De meeste sportkantines hebben geen vast personeel, dus kan daar deze regel worden toegepast en kan men aan de toog bestellen mits respect van de afstandsregel. 

Houd deze regels in acht wanneer je de clubbar bezoekt:
Kom niet naar de horecazaak als je ziektesymptomen vertoont.
Volg de instructies van het personeel en de richtlijnen die geafficheerd zijn in de horecazaak.
Hou 1,5 meter afstand van personeel en andere klanten, uitgezonderd de personen die deel uitmaken van je gezelschap.
Beperk uw verplaatsingen in de horecazaak. Verplaats u enkel van en naar uw tafel en de toiletten.
Hoest of nies in je elleboog of in een papieren zakdoek die je onmiddellijk nadien weggooit in een vuilnisbak met een deksel (bv. aan de toiletten).
Zorg voor een goede handhygiëne, en raak alleen voorwerpen aan die je nodig hebt.
Betaal zoveel mogelijk elektronisch of contactloos.
Bij sportkantines die uitgebaat worden door één persoon zonder personeel, kan men aan de toog bestellen mits respect van de afstandsregel.

Protocol heropstart tennis- en padelcompetitie
Geweldig nieuws voor alle fervente competitieclubs en spelers: er mag opnieuw competitie gespeeld worden! Om de Ethias Tour, Criterium, Padel Tour tornooien en Interclub in een veilig kader te kunnen organiseren, heeft Tennis Vlaanderen een protocol om coronaproof competitie te spelen. Wij rekenen op de medewerking van alle organiserende clubs, officials en deelnemende spelers om deze richtlijnen strikt op te volgen.

Opgelet: Kids Toer tornooien vallen niet onder 'competitie' maar onder de noemer 'georganiseerde sportactiviteit'. Aangezien georganiseerde sportactiviteiten tot 30 juni nog beperkt zijn tot max. 20 personen en publiek pas toegestaan is vanaf 1 juli, zal de Kids Toer pas op 1 juli kunnen hervatten. De Kids Toer tornooien tot 30 juni worden daarom geannuleerd. De richtlijnen voor Kids Toer tornooien die vanaf 1 juli doorgaan zijn mee opgenomen in het protocol coronaproof competitie.

De klassementsberekening van juni 2020 zal bijgevolg niet doorgaan.

Schrijf tijdig je ploegen in voor de aangepaste Interclub tennis
Nu er groen licht is voor de heropstart van competitie en de horeca opnieuw mag openen, kan plan B van de Interclub definitief in voege treden. Heel wat clubs en spelers zijn hier ontzettend blij mee!
Wil je club deelnemen aan de aangepaste Interclub tennis (Plan B)? Schrijf dan tijdig je ploegen in via de Elit-clubtoepassing. Jeugdploegen kunnen ingeschreven worden tot 14 juni. Vanaf morgen, 9 juni, tot 7 juli kan je ploegen inschrijven voor de reeksen Gewestelijk Heren & Dames, Nationale Heren & Dames en de Leeftijdscategorieën (gewestelijk en nationaal). 

Voor sommige clubs lukt het niet om ploegen in te schrijven voor de aangepaste Interclub. Zij hebben hier zonder twijfel goede redenen voor. Wij vragen spelers begrip te tonen voor deze moeilijke beslissing en hopen jou op een tornooi of in de interclub volgend jaar terug te zien.

Protocol tennis- en padelkampen
Analoog aan jeugdkampen is er nu ook goed nieuws voor sportkampen. Sportkampen zullen kunnen doorgaan in bubbels van maximum 50 personen. Op basis van het ministerieel besluit van 5/06/2020 heeft Sport Vlaanderen een protocol opgemaakt voor de organisatie van de sportkampen. Deze maatregelen werden opgelegd vanuit het ministerieel besluit van 5/6/2020 en dienen hoe dan ook gevolgd te worden.
Dit protocol voor tennis- en padelkampen zet de belangrijkste sportspecifieke richtlijnen voor je club en padel/tennisschool op een rij.
Douches en kleedkamers blijven gesloten

Kleedkamers en doucheruimtes moeten tot nader bericht gesloten blijven. Toiletten mogen gebruikt worden.

Play Safe & Go (publicatie 03/05/20)

Onderstaand lees je de volledige nieuwsbrief die je als lid op 01/05 ontving. Dit zijn de regels die gevolgd moeten worden vanaf 4 mei tot nader bericht.

Eindelijk weer aan (de) slag
Vorige week ontving je de nieuwsbrief dat er vanaf 4 mei voorzichtig gestart mag worden met tennis (en padel) volgens strikte en duidelijke Play Safe & Go voorwaarden. Deze week werden die regels door Tennis Vlaanderen gepubliceerd. Naast de regels die we allemaal al wekenlang volgen, staan hier Richtlijnen Social Distancing voor tennis en padel tijdens coronacrisis allemaal op rij!

Het is in ieders belang, ook dat van jezelf, dat je je daar precies aan houdt. DE manier om te voorkomen dat de versoepeling - waar we allemaal zo blij mee zijn - wordt teruggedraaid. 

TIP! Zorg dat je lidmaatschap in orde is gebracht, zonder lidmaatschap kun je geen terrein reserveren en je bent verplicht om dat online te doen. 

 Wij voorzien als club desinfecterende handgel op de banen. Neem je liever je eigen flesje mee, doe dat dan gewoon. Net als een handschoen om het terrein te vegen. Ook een fles water om je handen te wassen, of een pakje vochtige doekjes is geen overbodige luxe, omdat alle voorzieningen gesloten zijn. Vergeet ook geen drinken mee te nemen van thuis.

REGELS VOOR TENNIS- EN PADELSPELERS   

Volg het algemene principe van Play Safe & Go

- De club wordt enkel benut voor het tennisplezier.

- Clubhuis, kleedkamers en toiletten zijn gesloten.

- Er mag alleen outdoor gespeeld worden (een binnenterrein boeken is voorlopig niet mogelijk).

- Spelers zijn enkel welkom op de club tijdens hun gereserveerd speelmoment.

             ° Dat wil zeggen dat spelers op het startuur van hun spel arriveren en nadien onmiddellijk naar huis moeten gaan.

 

Denk aan de hygiëneregels voor, tijdens en na het spelen

- Was minstens 2 keer je handen en droog ze af met papieren zakdoekjes voor en na het 
   spelen, na het vegen van het terrein en desinfecteren van het sleepnet.

- Geef geen handshakes, high fives, kussen of omhelzingen en neem geen selfies.

° Tik bv de rackets tegen elkaar.

- Moet je hoesten of niezen? Doe dat dan in je elleboog.

 

Houd rekening met de volgende regels VOOR je gaat spelen

- Speel op 1 club en reserveer je terrein online.

- Speel een enkelspel.

° Training volgen kan met max. 2 personen + de trainer

 - Uitzondering: gezinsleden die met 4 onder 1 dak spelen mogen dubbelen.

- Markeer je tennisballen voor je ze meeneemt (bv 1e letter van je naam).

- Beperkt het aantal speelpartners.

- Gebruik alleen je eigen materiaal (leen niets van de ander).

 

Regels TIJDENS het spelen

- Laat de poort van het terrein op een kier, zodat je het handvat niet moet aanraken met je handen.

- Volg de regels rond het gebruik van ballen:

° Speel alleen met je eigen gemarkeerde ballen. Raak andere ballen niet aan met je handen. Speel ze met    je racket of je voet terug.

° Gebruik per speler je eigen gemarkeerde ballen aan jouw opslagkant.

° Rolt er een bal op je terrein? Rol die dan terug met je racket.

- Doe de kantwissels aan tegengestelde zijden van het net en met de klok mee.

- Toeschouwers zijn niet toegelaten.

° Uitzondering: -12 die vrij speelt, moet vergezeld zijn van 1 ouder.

- Gebruik je eigen handdoek om je zweet af te vegen.

- Verzamel niet met meerdere spelers tussen de terreinen.

- Terreinen niet zelf sproeien. Enkel de clubs mogen de sproei-installaties bedienen.

 

Regels NA het spelen

- Gebruik je eigen van thuis meegebrachte handschoen voor gebruik van het sleepnet of desinfecteer het,   direct na het vegen.

- Er zijn geen vuilnisbakken aanwezig op de club, neem je afval dus mee naar huis.

- Ga na je sessie onmiddellijk richting auto/fiets. #gaterugnaaruwkot

- Heb je vragen of opmerkingen? Contacteer dan Gie Hereygers via 0479 97 46 10

 

Lees je al deze regels EN de regels voor trainsers en lesvolgers graag na? Volg dan deze link:

https://www.tennisvlaanderen.be/documents/12301/325391/Fase+1+-+Regels+vrij+tennis+en+padel+spelen/9dc9a08e-b154-4d09-a8e8-47e516420575

Wil je les volgen? Contacteer dan Kristof Costermans via 0486 24 09 56.

Nog even het volgende: er kan op slechts 4 banen een terrein gereserveerd worden, namelijk terrein 1 - 3 - 5 en 7. Ook in de avonduren kan er gespeeld worden. Bij de verlichtingsknoppen staat desinfecterende handgel. Ben je de laatste speler die het terrein verlaat? Vergeet dan niet het licht uit te doen!

Er zijn veel regels, hou je eraan en GENIET!  

 

Start buitenseizoen op 4 mei (publicatie 25-04-20)

Op 4 mei mogen we er eindelijk aan beginnen! Zoals aangegeven, zal er getennist mogen worden onder strikte voorwaarden. Alle bestaande regels met betrekking tot social distancing (waarmee we allemaal vertrouwd zijn) blijven sowieso van kracht. Voorlopig hebben we de belangrijkste informatie kort opgelijst. In de loop van volgende week ontvang je een nieuwsbrief met daarin duidelijke Play Safe & Go-richtlijnen. De laatste en gedetailleerde richtlijnen van de overheid, Sport Vlaanderen en Tennis Vlaanderen zijn nog niet volledig gekend. 

Wie mogen er tennissen en met hoeveel personen vanaf 4 mei? 
- Alle leden die voor 04/05 hun lidgeld betaalden (in het volgende blokje meer info). 
- Gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen, mogen met 4 op een baan. 
- Niet-gezinsleden mogen met 2 op de baan. 

Natuurlijk nemen wij als club onze verantwoordelijkheid. Daarom zullen op maandag 4 mei op 4 banen netten gehangen worden en wel op baan 1 - 3 - 5 - 7. Reserveren kan vanaf maandag 4 mei.

Het spreekt voor zich dat er nog geen clubactiviteiten plaatsvinden (dus nog geen dames- of herenavond of seniorenmiddag), geen competitie en geen jeugdplan. Betaalde je het jeugdplan al? Dan wordt het bedrag teruggestort op je rekening. Hiervoor hoef je niets te doen.

Heb jij je nog niet aangemeld als lid? Nee? Doe dit dan snel, zodat ook jij de baan op kunt! Het bestuur besloot de tarieven voor dit seizoen 2020 uitzonderlijk aan te passen. Je ontving hierover bericht in de nieuwsbrief (ETC Newz-3 van 25 april jl.). Kijk bij lidmaatschap (of volg deze link) voor meer informatie.

Website wordt gewijzigd (publicatie 13-03-20)

Onze website wordt mondjesmaat gewijzigd vanwege de huidige situatie waardoor er weinig concrete informatie kan worden gecommuniceerd.

Seizoensopening (publicatie 23-02-2020)

De voorziene seizoensopening op vrijdag 3 april is - vanwege de inmiddels welbekende maatregelen - afgelast. 

ETC Essen