Hoofdsponsor Essense Tennisclub Inter

   
   
Interclub 2016

Interclub volwassenen

De Essense TC Inter neemt elk jaar deel aan de Tennis Vlaanderen-Interclub competitie. Dit seizoen (2018) nemen we deel met 12 teams. De volwassenen starten op 21 en 22 april met deze competitie. De jeugd begint op woensdag 18 april. 

 

Wat is interclub?

Voor degenen die niet met het fenomeen interclub bekend zijn, geven we graag een kort woordje uitleg. Aan deze competitie kunnen zowel heren- als damesteams deelnemen in verschillende leeftijdsklassen in diverse puntenreeksen. De teams strijden op zaterdag of zondag om het kampioenschap van Antwerpen en uiteindelijk zelfs om het Belgisch kampioenschap.

De jeugdinterclub jeugd vangt aan op woensdag 18 april (direct na de paasvakantie).
De volwassenen starten op zaterdag 21 of zondag 22 april (uiteraard afhankelijk van de planning).

De poulewedstrijden in de voorronde vinden doorgaans plaats in de maanden april en mei. Gezien de geografische ligging van onze club, spelen we in de regio Antwerpen. Aansluitend wordt in mei/juni de volgende ronde (direct afvalsysteem) gespeeld. De winnaar daarvan mag zich kampioen van Antwerpen noemen. Alle regio-winnaars strijden daarna in de eindronde in augustus/september vervolgens om het kampioenschap van België.

Op de site van Tennis Vlaanderen vindt je allerhande informatie terug over deze competitie.

 

Kapiteins, spelers en banen

Om de voorbereidingen en de wedstrijden zowel thuis als op verplaatsing soepel te laten verlopen, heeft ieder team een kapitein. Die is verantwoordelijk voor de goede gang van zaken binnen de ploeg en tevens het aanspreekpunt voor de teamleden en het bestuur.

Alle kapiteins dienen Interclubaangelegenheden af te stemmen met de Interclubverantwoordelijke volwassenen; Birgit van der Kloot direct bereikbaar via: interclub@etc-essen.com.

Een beknopte leidraad en tips voor kapitein en spelers vind je terug na te zijn ingelogd op ‘Mijn ETC’. Ook de geldende afspraken binnen onze club staan daarin vermeld (lees: interclubreglement).

Voor alle Interclub-ontmoetingen worden op voorhand terreinen gereserveerd. Als bestuur trachten we voldoende rekening te houden met onze recreatieve spelers. Evengoed vragen we onze recreatieve spelers om op hun beurt rekening te houden met onze competitiespelers. Controleer op woensdag (jeugd) en op zaterdag en zondag altijd of er een terrein beschikbaar is via het reserveringssysteem om teleurstelling te voorkomen.

Natuurlijk zijn supporters altijd van harte welkom!

We wensen alle teams een leuk, succesvol en vooral sportief seizoen toe!

 

 Interclub 2016

 Trots vermelden we dat onze dames D45/2 kampioen van Antwerpen werden in 2016!

ETC D45/2 kampioen van Antwerpen 2016

Informatie

Naast de belangrijkste telefoonnummers van o.a. de kapiteins, sportpark Hemelrijk en indoorlocaties, vind je hier ook de links naar het actuele interclubreglement.

Uit het oogpunt van de privacy kun je enkel deze gegevens aanschouwen na in te loggen via de "Leden Login".

Wachtwoord vergeten? Stuur dan een mailtje naar secretariaat@etc-essen.com

  


ETC Essen